top of page
  • Foto van schrijverJoy Droogsma

Support your locals!


Inmiddels is al bekend dat de maatregelen die tot 6 april gelden verlengt gaan worden. Dat betekend nog even geen etentjes, sportsessie in de sportschool of andere activiteiten. Maar dat betekend niet dat je niks kunt betekenen voor deze branches. Het is namelijk erg belangrijk dat we ze blijven steunen. Samen staan we sterk.


Steeds meer horeca starten met een afhaal of bezorg service. Daarnaast bieden veel van deze ook waardebonnen aan, zodat je wanneer ze weer open zijn daar lekker kunt smullen! Voor hen is het erg belangrijk dat wij als burgers daar aan meedoen. Daarnaast scheelt het jou weer een sleur door de supermarkt, waar we liever niet komen.


Maar waarom hebben ze deze steun nodig? Nou heb je er ooit aan gedacht dat ze met de huur zitten van een pand, contracten met foodservices, enorm veel eten hebben ingeslagen in de vriezer of vers. Laat staan dat ze ook vaak gewoon allemaal medewerkers hebben rondlopen die ze niet willen ontslaan.


Dit geldt niet alleen voor restaurant, maar wat denk je van de kleine sportscholen, dansscholen, kroegen en drinkgelegenheden. Veel sportscholen bieden online lessen aan, zodat wij lekker in beweging kunnen blijven. Maar laten we nou met zijn allen er voor zorgen dat ook zij in beweging kunnen blijven.


Daarnaast is het ook een zware tijd voor bepaalde merken die alleen in de horeca verkocht worden. Vaak liggen deze producten in groothandels die tegenwoordig ook open zijn voor de particulier. Dus ik zou zeggen neem ook eens een kijkje in de groothandel. Neem dan niet alleen een kijkje, omdat je niuwsgierig bent, maar koop ook eens wat. Je vindt hier vaak hele andere producten dan in de normale supermarkt.

SUPPORT YOUR LOCALS!

Dus bij deze roep ik jullie op support the locals! Laten we niet alleen aan ons zelf denken maar ook aan onze naasten! Koop een maaltijd of twee maaltijden en geef dan ook eentje aan iemand die het goed kan gebruiken. Doe eens iets geks en verras/steun iemand!


Zo kreeg ik gister een heerlijke zuurdesem brood van de Brakkerij! Hier kan je terecht voor heerlijk brood en bier dat ze zelf maken/brouwen. Ook verzorgen ze workshops en catering, maar nu even niet! Ik heb heerlijk genoten van dit brood met zoet aardappel! Dus je kunt ook gewoon eens gek doen en eens iets bestellen/afhalen wat je nog nooit gehad hebt. Voor alles een eerste keer! :)


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page