top of page
  • Foto van schrijverJoy Droogsma

Juice Junkies!

Fruit smoothies, groente smoothies of een combi. Ik ben er gek op. Alleen je kent het wel dan moet je het fruit snijden of de groente wassen en snijden en wanneer je diepvries fruit koopt heb je vaak maar 1 soort. Daardoor moet je weer 4 pakjes kopen. Wat een gedoe.


Nou tegenwoordig heb je dus Juice Junkies! Zij hebben de oplossing, kant en klare zakjes voor je smoothie. Je stopt de inhoud van het zakje in de blender met yoghurt, melk of ander vloeibaar spul zoals water of appelsap. Even blenden en je hebt een heerlijke smoothie.


Daarnaast kom je zo ook makkelijk aan je dagelijkse behoefte groente of fruit. Dat is toch ideaal als je daar soms moeite mee hebt. Ik blend de fruit smoothies graag met amandelmelk of yoghurt. Heerlijk na het sporten even genoeg eiwitten binnen krijgen, maar ook mijn dagelijkse hoeveelheid fruit/groente. Lekker een gezonde keus op deze manier en ik krijg er meteen weer een energie boost van.


Groente en fruit bevatten ook veel vezels. En deze vezels zijn belangrijk voor een goede werking van de darmen, ze houden vocht vast waardoor de stoelgang soepel verloopt en je niet verstopt raakt zolang je wel genoeg blijft drinken(maar dat is een probleem met die smoothies. Verder verzadigen vezels goed waardoor je sneller en langer vol zit, en zijn ze belangrijk bij het stabiel houden van de bloedsuikerspiegel en het verlagen van het cholesterolgehalte.

Mensen die veel groente en fruit eten hebben vaak minder last van hart- en vaatziekten. Het slikken van een vitaminepil kan groente en fruit niet vervangen. Dus neem gewoon lekker een paprika of een appel in plaats van de lelijke witte of roze tabletten.


Door meer groente en fruit (kalium) te eten en minder zout (natrium) kun je je bloeddruk verlagen en zo de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Je bloeddruk wordt geregeld door een balans van natrium en kalium. Natrium verhoogt de bloeddruk terwijl kalium deze verlaagt. Te lang een verhoogde bloeddruk hebben kan de bloedvaten beschadigen met alle gevolgen van dien.


Nu zijn jullie natuurlijk wel benieuwd wat voor smoothies ik daar mee maak:

Mangopassion

Mango/Passie vrucht/Ananas/Citroen

Gemengd met Alpro ongezoete yoghurt

Verrijkt met muesli en rood fruit


Een lekkere bowl vol passie!





One in a melon

Meloen/Mango/Ananas/Kiwi

Gemengd met alpro ongezoete yoghurt

Verrijkt met muesli en kiwi


De combinatie van heerlijke vruchten, one in a melon bowl




Hulk

Groene kool/Spinazie/Mango/Ananas

Gemengt met appeljuice!


Voor de echte krachtpatsers en door stouwers! Pas op dat je niet groen kleurt!














Pear bear!

Peer/mango/granaatappel/passievrucht

Gemengt met amandelmelk!


Voor de liefdevolle knuffelbeer!






Kijk voor alle smoothie opties op https://www.juicejunkies.nl/

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page